joi, 19 martie 2015

Cum se aleg echipamentele de bucatarie pentru un restaurant

V-ati intrebat vreodata despre ce fel de vase si aparate sunt instalate in spatiile de gatit profesionale? Cu siguranta echipamentele de bucatarie utilizate de catre profesionisti trebuie sa fie mai fiabile si sa ofere performante mai mari, nu? Ei bine, pentru a va ajuta sa luati deciziile corecte cu privire la aceste echipamente de bucatarie o sa va ofer o scurta incursiune in modul in care managerii de restaurante isi aleg echipamentele si aparatura pentru bucatarie din gama foarte mare de produse disponibile pe piata.

De multe ori, bucatarii vor alege doar aparate si articole de la un brand cu care acestia sunt familiarizati si cu care stiu ca sa gateasca bine atunci cand sunt presati de timp sau de situatie. Aceasta este o metoda la indemana pentru ca nu este necesar sa il faceti pe bucatar sa se obisnuiasca cu noile echipamente de bucatarie, si va putea sa se concentreze doar pe prepararea de produse si mancaruri potrivite pentru un rege.

Daca nu aveti la fel de multa experienta ca un bucatar de top si nu stiti cum anume ati putea sa gasiti tipul de echipament de bucatarie cel mai de incredere si cel mai practic pentru dumneavostra, va trebui sa abordati procesul de selectie un pic mai in profunzime. Inainte de toate, incepeti prin a face brainstorming cu toate elementele de care aveti nevoie, iar pentru aceasta este nevoie sa stiti ce urmeaza sa gatiti in restaurant, pentru a determina cat mai exact vasele de care veti avea nevoie cel mai des, pentru ca acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate, iar vasele sau echipamentele pe care le utilizati doar ocazional pot fi si de calitate putin mai slaba. De acest criteriu va trebui sa tineti cont si in momentul in care va trebui sa asezati echipamentele si aparatura in dulapuri, pentru ca cele pe care le folositi frecvent se vor aseza in partea din fata, iar celelalte se vor pune in partea din spate.

Dupa aceasta etapa, bucatarii si managerii de restaurant trec la cercetarea celor mai bune branduri si cauta echipamentele de bucatarie ideale. O atentie deosebita trebuie sa fie acordata aparatelor si echipamentelor care sunt utilizate in mod aproape constant, cum ar fi frigiderele si aragazele de bucatarie, deoarece acestea sunt elementele care va fi nevoie sa ofere cele mai bune performante, chiar daca sunt utilizate in mod frecvent, pentru ca bucatarii sa poata gati cat mai repede si cat mai bine preparatele comandate de catre clienti.

Imaginati-va cat de greu ar fi pentru un bucatar sa gateasca patru feluri de mancare odata, pe un aragaz ingust si care sa nu aiba nici putere mare? Ar fi ingrozitor, iar clientii ar avea de suferit. De aceea va recomand ca atunci cand cumparati echipamente si aparatura pentru bucataria unui restaurant, sa optati doar pentru produse performante  si de calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu